Disciplines

 

­

eHealth

 

eHealth biedt veel voordelen. Je hoeft niet te reizen, je kan een eigen regie ervaren, laagdrempelig en kostenefectief. Je krijgt de beschiking over een eigen beveiligde werkruimte waarin je de betreffende module kunt volgen. Een greep uit de vele modules zijn:

              * Online Mindfulness training

              * Negatief zelfbeeld

              * Positief dagboek

              * Somberheid

 

Psychologische ondersteuning

 

Het overkomt ons allemaal wel eens: je weet het even niet meer, je bent onzeker, angstig, neerslachtig of je hebt depressieve gevoelens.Via gesprekken begeleid ik je bij het opnieuw contact maken met je kwaliteiten en het loslaten van negatieve gedachten. Doel: terug in je eigen kracht. Het is een boeiend proces van gevoelsreflectie, het krijgen van cognitieve tools en persoonlijke groei.

 

 

­.

Mindfulness

 

Mindfulness based cognitive therapy is een meditatiegerichte vorm die bestaat uit oosterse meditatie en westerse cognitieve theorie.

Samen vormen ze een nieuwe manier van therapie. Deze manier kan ingezet worden bij depressie, angst, eetstoornissen, verslaving, chronische pijn of vermoeidheid en relatieproblemen. Met het beoefenen van Mindfulness wordt je je via meditatie bewust van sensaties zonder er op te reageren. Je leert leven in het nu zonder oordeel. Met de cognitive component leer je disfunctionele gedachten, overtuigingen of percepties aan te pakken en te veranderen.

 

 

EMDR

 

EMDR kan een effectieve behandelmethode zijn voor mensen met een trauma, bij angsten, fobieën of andere klachten. Het op een specifieke manier stimuleren van beide hersenhelften maakt dat 'vastzittende' emoties, gedachten of somatische klachten (alsnog) verwerkt worden. De hersenstimulatie vindt plaats middels oogbewegingen, kinetisch of geluid. Het is een wetenschappelijk bewezen methode die al bij veel mensen een doorbraak heeft bewerkstelligd.

 

 

 

 

 

 

 

­